0
0

میدونی کدوم صلاحیت (پروانه نظام مهندسی) به دردت میخوره؟

82 بازدید
صلاحیت پروانه نظام مهندسی

   پروانه نظام مهندسی در هفت رشته مختلف بین داوطلبان مهندسی عمران، معماری، برق، شهرسازی ،مکانیک ،نقشه برداری و ترافیک  صادر می شود که نیازمند اجرای یک سری مراحل است که اولین مرحله قبولی در آزمون نظام مهندسی است.

برای رشته عمران سه صلاحیت نظارت، اجرا و محاسبات و برای رشته معماری سه صلاحیت نظارت، اجرا و طراحی داریم

   1- پروانه اشتغال به کار نظام مهندسی

   حال ابتدا باید بدانیم پروانه اشتغال بکار به دو صورت حقیقی و حقوقی تعریف می شود.

  1-1- پروانه اشتغال حقیقی

   طبق بند نهم قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان اشخاص حقیقی دارای پروانه نظام مهندسی  به طور فردی یا به طور مشترک با مسئولیت مشترک  می توانند اقدام به تاسیس دفتر مهندسی نمایند و امتیاز آن قابل واگذاری نیست.

  2-1- پروانه اشتغال حقوقی

در صورت حقوقی کردن پروانه، امکان دریافت پروژه های بیشتری را دارید.

   2- صلاحیت های پروانه های آزمون نظام مهندسی

   حال به بررسی پروانه در سه صلاحیت  نظارت، اجرا و محاسبات عمران یا طراحی معماری می پردازیم:

  1-2- صلاحیت نظارت

یکی از راه های آسان جهت ورود به بازار کار مهندسی ؛ نظارت بوده که شما با دریافت پروانه اشتغال به کار نظارت و ثبت نام در سامانه شهرداری واجد ارجاع کار نظارت از سوی نظام مهندسی می شوید.

مزایای صلاحیت نظارت

  • هم چنین مزیت دیگر صلاحیت نظارت این است که این شغل نیازی به حضور مستمر در سر پروژه های محول شده را ندارد و می تواند منبع درامد خوبی به عنوان شغل دوم برای مهندسان گرامی باشد از طرفی چون ارتباط مستقیمی با کارگاه های ساختمانی دارد برای افرادی که به کار دفتری علاقمند نیستند مناسب بوده و پویایی خاص خود را دارد.
  • برای کسانی که تجربه کار ندارند، این صلاحیت شروع خوبی است تا وارد بازار کار شوند و بتوانند ارتباطات قوی ایجاد کنن
  • همچنین در صورتی که گزارشات به موقع از تخلفات ارائه کرده باشد، در صورت بروز مشکل از خود دفاع می کنید.

معایب صلاحیت نظارت

از معایب این صلاحیت می توان به کم بودن تعرفه ها ، سختی محیط کار ، مسئولیت های سنگین ناظر در قبال پروژه ها و نیاز به یک روحیه قوی برای مواجهه با چالش ها و اشنایی دقیق با مباحث فنی و اجرایی اشاره کرد. 

2-2- صلاحیت اجرا

   مهندس مجری ذیصلاح طبق مقررات ملی ساختمان به مهندس دارای پروانه اشتغال به کار اجرا از سوی نظام مهندسی و وزارت راه وشهرسازی گفته می شود که با توجه به مباحث مقررات ملی ساختمان و نقشه های مصوب، پروژه را باید اجرا نماید.

   معایب صلاحیت اجرا

  اجرای ساختمان باتوجه به وسعت و پیچیدگی کارها نیازمند حضور تمام وقت در محل پروژه است. همین طور به خاطر تعامل زیاد مجری با کارگران، پیمانکاران و…. نیازمند مهارت ارتباطی قوی، توانایی جسمی و روحی و روحیه و پشتکار قوی در برابر سختی کار، موانع ، چالش های اجرایی و….. است.

  مهندس مجری باید توانایی تفسیر مقررات ملی ساختمان درهنگام بروز مشکلات اجرایی و تسلط کامل بر آیین نامه های اجرایی و نقشه های اجرایی را داشته باشد.

از نظر درآمدی، مهندس مجری می تواند درآمد عالی داشته باشد . قرارداد های مجری می تواند به صورت قرارداد با مصالح، بدون مصالح و مدیریت پیمان باشد . قرار داد های مدیریت پیمان بیشترین درآمد را دارد ولی برای قانع کردن مالک یا کارفرما به انعقاد این نوع قرار داد، نیاز به کسب تجربه کار کارگاهی و ایجاد ارتباطات دارید.

  3-2- صلاحیت محاسبات 

   مهندس محاسب بعداز تکمیل نقشه ها توسط مهندس معمار، شروع به طراحی ومحاسبات فنی ، ایمنی و اقتصادی و…. می نماید.

 از مهمترین فاکتور ها موردنیاز برای محاسب قوی، تجزیه و تحلیل دقیق نقشه های معماری است تا بتواند بهینه ترین سازه را ارائه دهد. هم چنین باید به نرم افزارهای طراحی سازه یعنی ایتبس، سیف و سپ مسلط باشد.

    مزیت صلاحیت محاسبات 

  •    این صلاحیت نسبت به بقیه موارد مدت زمان کمتری با پروژه درگیر بوده و حضور مستقیمی با کارگاه ندارد. اما با این وجود فردی که اطلاعات کارگاهی خوبی دارد و با چالش های کارگاه آشنا هست میتواند در ارائه نقشه های بهتر و قابل اجرا تر، کمک بزرگی به ساخت و ساز کشور نماید.
  •  همچنین مزیت دیگر این صلاحیت این است که شما میتوانید با تسلط یافتن بر مباحث و استفاده از تخفیف هایی ایین نامه طرح بهینه از نظر اقتصادی طراحی کنید و این موضوع باعث می شود که مالکان زیادی تمایل به همکاری با شما داشته باشند.
  • مزیت دیگر این است که شما به عنوان مهندس محاسب در صورت داشتن سایر صلاحیت ها، می توانید کار اجرا یا نظارت نیز انجام دهید و حتی پروژه هایی که خودتان طراحی کرده اید تا اجرا نمایید.

  برای کار در بخش محاسبات، باید توانایی مدلسازی ،خلاقیت ،اندکی اشنایی با مسائل اجرایی و علاقه به مسائل محاسباتی و ریاضی همچنین مهارت های نرم افزاری داشته باشید. همچنین تا حدودی زبان انگلیسی جهت رفع ایرادات و ارور های نرم افزارها نیاز است.

  از معایب این رشته می شود به تعامل کمتر با افراد درگیر در پروژه ها اشاره کرد.

   4-2- صلاحیت طراحی معماری

  فارغ التحصیلان رشته معماری پس از اخذ پروانه اشتغال به کار  در حوزه طراحی معماری می توانند در این زمینه فعالیت کنند. مهندس طراح و معمار ساختمان لازم است با توجه به نیاز و خواست کارفرما و مالک طرح مناسبی را با رعایت اصول معماری ارائه دهد. تهیه تمامی نقشه های فاز یک (طراحی) و فاز دو (اجرایی) بر عهده طراح معمار است.

اخذ تاییدیه نقشه های معماری ازسوی شهرداری و بررسی روند صدور پروانه برعهده مهندس طراح معماری بوده است که نقشه های معماری را ترسیم نموده است.

   3- مسئولیت های پروانه نظام مهندسی

   طبق بحث های مطرح شده در حقوق مهندسی امروزه شاهد این هستیم که علاوه بر مهندس ناظر و مجری، مهندس طراح هم به دلایل اشتباهات در پرونده های قضایی محکوم شده و درصد تقصیر گرفته است پس می توان گفت مسئولیت هرسه به یک مقدار مهم و حائز اهمیت است .

اما در صورتی که نقشه ها طبق مقررات ملی ساختمان باشد، ناظر گزارشات به موقع از تخلفات و مراحل اجرای کار داشته باشد، مجری خلاف مقررات کار را اجرا نکند و ایمنی پروژه را تامین نماید، در دادگاه از خود دفاع کرده و تبرئه می شوند.

  4- نتیجه گیری 

    پروانه نظام مهندسی برای مهندسین به عنوان یک اعتبار حرفه ای شناخته می شود که امروزه جایگاه ویژه ای دارد. همچنین باتوجه به حدود مسئولیت هر پروانه صادرشده، هرکدام حقوق محدوده کاری خاص خود را دارند که ملزومه داشتن هرصلاحیت قبولی در آزمون نظام مهندسی است

    حال توصیه ما به شما این است که بعد از مطالعه مقاله باتوجه شناخت روحی خود ، شرایط محیطی ،علائق و استعداد و……. تصمیم به انتخاب صلاحیت نمایید و درصورتی که مردد هستید میتوانید از همکاران بنده درمجموعه عمرانو مشاوره رایگان بگیرید ما خوشحال میشیم در این مسیر همراه شما داوطلبان عزیز باشیم .

دقت نمایید که شما بعد از قبولی در آزمون دارای صلاحیت پایه 3 می شوید و بعد از آن با گذشت چند سال، صلاحیت شما به ترتیب به پایه 2، 1 و ارشد ارتقا پیدا میکند. بنابراین توصیه کلی ما به شما این است که هر سه صلاحیت را کسب نمایید تا بعد از گذشت چند سال و کسب تجربه و تغییر شرایط کشور، شرایط اقتصادی مردم و …. در صورتی که صلاحیت دیگری  هر صورت پیشنهاد می شود هر سه صلاحیت را کسب کنید، تا درصورتی که بعد از چند سال تصمیم به تغییر 

شماره تماس های مجموعه عمرانو

021-88409802    09932074763

مشاوره وهمراهی تا پایان مسیرموفقیت در آزمون نظام مهندسی

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://omrano.ir/?p=11930
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد میدونی کدوم صلاحیت (پروانه نظام مهندسی) به دردت میخوره؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

دوره صفر تا صد نظارت و اجرا (عمران و معماری)

تخفیف ویژه  30%

عمران : 8،500،000 >>>> 5،950،000 تومان

معماری : 10،500،000 >>>> 7،350،000 تومان

بدون مقررات ملی، آزمون نظام مهندسی رو قبول شو !!!

مشاوره رایگان آزمون نظارت و اجرا و دریافت توضیحات مجموعه صفرتاصد آزمون

همچنین می‌توانید با شماره‌های زیر تماس حاصل نمایید.

سبد خرید
  • هیچ محصولی در سبدخرید نیست.