مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان(الزامات عمومی ساختمان)
139 بازدید
آیا این مطلب را می پسندید؟
https://omrano.ir/?p=12514
با شروع به تدوین مقررات ملی ساختمان از سال 1366 توسط وزارت راه و شهرسازی به تدریج وضع و استفاده از آن الزامی شد. همچنین با مقایسه کیفیت ساختمان ها بویژه از حیث سازه ای در سال های اخیر با قبل از تدوین مقررات ملی ساختمان نشان دهنده تاثیر و اهمیت مقررات ملی ساختمان در ارتقای کیفیت سازه ها و سیر تکاملی آن در جهت تامین ایمنی، بهداشت، رفاه و آسایش و اقتصاد است.
آخرین ویرایش این مبحث در سال 1396 در بحبوحه افزایش ساخت مسکن بخصوص ساخت مسکن مهر در سراسر کشور مواجه شد درنتیجه یک سری از مسائل عمومی این صنعت همچنان ناگفته باقی ماند.
البته ویرایش سوم مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان تغییرات و اصلاحات خوبی هم داشته که می توان به موارد زیر اشاره نمود :
مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان علاوه بر ضوابط طراحی یک سری نکات در زمینه اجرایی برای تصرف ها و فضاهای گوناگون سازه مطرح کرده است در همین راستا برای طراحان و همچنین مجریان و سازندگان در شهرها اهمیت ویژه ای دارد.
با تسلط به مقررات این مبحث می توانید بهترین طرح ها مورد تایید سازمان نظام مهندسی و شهرداری ها را ارائه بدهید.
با مجموعه هایلایت شده عمرانو دفعه اول آزمون نظارت واجرا معماری رو قبول شو.
1-4- فصل اول : کلیات
در این بخش از مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان با هدف رویکرد مجموعه و دامنه کاربرد این مبحث آشنا می شویم.
این مقررات ناظر بر کلیه ساختمانها و سازههای مشمول قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در کشور است.
در هیچ یک از ساختمانهای موجود، نباید تعمیرات و تغییراتی صورت گیرد که با کاهش ابعاد و ارتفاع فضاها، سطوح بازشوی تعویض هوا، سطوح نورگیر و غیره موجب مغایرت با الزامات این مقررات شود.
از تعاریفی همچون تقسیم بندی فضاها، جدار نورگذر، انواع ساختمان ها اعم از ساختمان متصل و منفصل، ضریب انتقال نور، بار تصرف نمای ساختمان و دسته بندی نماها، و….. سخن گفته شده است.
باتوجه به اینکه فضاها کوچکترین قسمت در تقسیم بندی عمومی ساختمان هاست در این بخش به تقسیم بندی انواع فضاهای اقامت، فضاهای بهداشتی، فضا پخت وپز و….. می پردازد.
جدول 4-3-1- حروف اختصاری تصرف ها از اهمیت بالایی برخوردار است توصیه می شود مطالعه گردد.
در این بخش از مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان به ضوابط در حوزه ی ارتفاع و مساحت مجاز ساختمان ها، الزامات کلی ساخت و قرارگیری ساختمان، بحث همجواری ها، الزامات شکل، حجم و نمای ساختمان ها، الزامات پیش آمدگی ها درمعابر یا داخل محدوده مالکیت و الزامات تامین امنیت ساختمان ها پرداخته شده است.
در مورد الزام های ضرورری در مسیرهای ورود وخروج، راه های دسترسی، فضاهای اشتغال و…… مطرح شده است.
در این بخش از مبحث که برای داوطلبین آزمون طراحی و نظارت معماری حائز اهمیت است از ابعاد توقفگاه های خودروها، فضاهای نیمه باز همچون ایوان، بالکن ویا گودال باغچه ها و….. صحبت شده است.
الزامات کلی درباره تهویه هوا و نورگیری ساختمان که دو مسئله اساسی در طراحی معماری است بیان شده است.
می توان گفت هرساله این بخش جز مباحثی است که تست های فراوانی را دربر میگیرد بعنوان مثال در ازمون اجرای عمران بند 4-7-1-1-24 سوال مطرح گردیده بود.
در این قسمت الزامات مخصوص هر تصرف بطور جداگانه مطرح شده است.
در این بخش یکی از مهم ترین بندها مربوط به ضوابط پاسیوهای داخلی در ساختمان های بلند اختصاص دارد که برای داوطلبین مورد سوال قرار می گیرد.
در این فصل با پرداختن به جزئیات عناصر همچون سقف، کف، انواع بام ها و تجهیزات ساختمانی مطالب عمده ای را دربر می گیرد. در این بخش برای داوطلبین آزمون نظام مهندسی صفحات مربوط به بام های مسطح، شیبدار، میله های دستگرد، جانپناه و سقف های نورگذر مهم است.
مبحث چهارم در 114 صفحه ( مجموعا 9 فصل ) تشکیل شده است که مجموعه عمرانو با وسواس کامل تمام مطالب این مبحث را با بیانی شیوا در 46 صفحه تقدیم همراهان گرامی کرده است.
مبحث چهارم برای داوطلبان آزمون نظارت، اجراو طراحی معماری بسیار مهم است چرا که اهمیت رعایت ضوابط این مبحث هم درآزمون هم در آینده کاری معماران کاملا مشهود است.
بحث پارکینگ ها، ضوابط ابعاد فضاهای دسترسی، بحث ورودی ها، مشاعات ساختمان ها، نورگیری و تهویه فضاها جز اساسی ترین مباحث طراحی و اجرا بوده و همچنین از این مبحث برای داوطلبان عمران صلاحیت اجرا نیز مورد سوال قرار می گیرد.
با بررسی بودجه بندی سوالات ادوار گذشته آزمون نظام مهندسی به اهمیت این مبحث در رشته معماری بخصوص آزمون نظارت پی خواهید برد.
حال مجموعه عمرانو برای سهولت شما داوطلبین عزیز برای شرکت در آزمون نظام مهندسی با بررسی دقیق مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان کل این کتاب را در 46 صفحه با بیانی شیوا و جدول بندی مناسب و هایلایت قسمت های مهم در مجموعه درسنامه اول مجموعه صفرتا صد عمرانو مهندسی معماری گرداوری کرده است.
مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان در ازمون نظارت معماری و بعد اجرا از اهمیت ویژه ای برخوردار است
داوطلبین معماری باتوجه به بودجه بندی ادوار گذشته می بینید که بین 6 الی 8 سوال در هردوره در صلاحیت نظارت و اجرا مطرح شده که نشان دهنده اهمیت این مبحث می باشد.
داوطلبان اجرا هم در اولویت سوم مطالعه خود می توانند این مبحث مقررات ملی را قراردهند و با مطالعه این مبحث به یک الی دوسوال می توانند جواب بدهند.
حال باتوجه به مطالب بیان شده میتوان گفت مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان در ازمون طراحی واجرا معماری درصد تست بالایی را در برمیگیرد.
با استفاده از شیوه مطالعاتی مناسب می توان از پس این مبحث به خوبی بربیایید.
هم چنین تست های این مبحث در ازمون اجرا عمران هم سرنوشت ساز است زیرا به علت پراکندگی مباحث در این ازمون طرح تعداد دو الی سه سوال و پاسخ به انها از این مبحث شانس قبولی شما را افزایش چشمگیری می دهد.
عمران : 11،400،000 >>> 7،400،000 تومان
سریعترین و راحت ترین مسیر قبولی، بدون مقررات ملی !!!
مشاوره رایگان آزمون نظارت و اجرا و دریافت توضیحات مجموعه صفرتاصد آزمون
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.